Kostpolitik

IMG_4037

Kostpolitik

Gaardhaven er madpakkefri.

Vi tilbereder sund og varieret kost og serverer morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad, sen eftermiddagsmad.

Vi tilstræber at spise samlet, og at det bliver en hyggestund. De voksne sidder sammen med børnene og spiser. Maden bliver tilberedt, så den er indbydende og motiverer barnet til at smage på maden. Vi arbejder med børnenes madmod.

Børnene vil få mulighed for at deltage i madlavning og borddækning. Det enkelte barn rydder selv op efter sig. Børnene får mulighed for selv at tage maden fra fade og skåle. Der vil blive serveret mælk og vand i små kander.

Vi tager hensyn til børn, der sover flere gange om dagen. De vil blive tilbudt mad, så det passer ind i deres rytme.

Morgenmad:

Der vil blive serveret morgenmad indtil kl. 7:30. Morgenmaden vil bestå af havregrød, havregryn, rugfras der sødes med frugtgrød, dertil serveres mælk eller vand.

Formiddagsmad:

kl. 9:00 serveres der brød, frugt og vand.

Frokost:

Mellem kl. 11:00 og kl. 11:30 serveres der mad til vuggesten og de yngste børnehavebørn.

kl. 11:20 spiser de store børnehavebørn.

Der serveres varm mad i 3 dage om ugen, de øvrige dage serveres der rugbrød, med pålæg og lidt lunt. Der er grøntsager hver dag som tilbehør.
Der serveres vand til.

Fra kl. 13:30 serveres der brød og frugt. Der serveres vand til.

Sen eftermiddagsmad:

Efter kl. 16:00 serveres der lidt let mad, eksempelvis knækbrød, skorper.

Vores koncept er fra jord til bord. Vi har egen køkkenhave, hvor der dyrkes, kartofler, rødbeder, mads, porrer, gulerødder og løg. Derved er vi næsten selvforsynende. Derudover køber vi danske produkter, kød handles i Them ved "Butik Skovgaard" www.butik-skovgaard.dk

Mel købes fra "Fru Møllers Mølleri" www.frumollersmolleri.dk